5 نکته طلایی در مورد درد بعد از ماساژ درمانی
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleآیا درد ماساژ درمانی طبیعی است؟
همواره افرادی که بهتازگی با ماساژ آشنا شدند انتظار دارند خدمات ماساژ، آرامشبخش و سرشار از لذت باشد اما در واقعیت برخی اوقات در ماساژ اهدافی را دنبال میکنیم که باعث میشود روند ارائه ماساژ به میزان بسیار کمی دردناک شود و گاهی پس از اتمام جلسه طی ۲۴ ساعت آینده میزان درد به میزان مشخص و البته کمی افزایش پیدا کند.
بهعنوانمثال وقتی هدف از ارائه ماساژ رفع درد عضلانی باشد یا ازبینبردن اسپاسمها و چسبندگیها در بافت نرم هدف اصلی ما باشد این اتفاق خواهد افتاد.
اما نکته مهم در اینجا این است که دردی که در مورد آن صحبت میکنیم جزئی بوده و بههیچعنوان خارج از تحمل مراجعهکننده نیست.
نکته دیگر اینکه ماساژهای آرامشبخش به طور معمول بههیچعنوان نباید دردناک و آزاردهنده باشد و در این جا صحبت ما فقط در مورد ماساژهای درمانی و رفع درد است.
در چه زمانی درد ماساژ طبیعی است؟
این موضوع را باید در دو زمان بررسی کنیم ابتدا در حین ماساژ و بعد از آن درد پس از اتمام جلسه.
در جلسات ماساژدرمانی و رفع درد ممکن است حین انجام ماساژ مراجعهکننده میزان خفیفی از درد را تحمل کند که همانطور که گفتیم این میزان نباید خارج از حد تحمل شخص باشد.
بهطوریکه مراجعهکننده مجبور شود مانور والسالوا را اجرا کند. منظور از مانور والسالوا مجبور شدن مخاطب به حبس کردن نفسهایش در سینه است.
در مورد درد ماساژدرمانی پس از اتمام جلسه معمولاً ۲۴ ساعت بعد از ارائه خدمات ماساژدرمانی یا رفع درد ممکن است سطح درد نقطهای که بر روی آن کار شده است کمی افزایش یابد اما به طور معمول ۴۸ الی ۷۲ ساعت پس از جلسه درد فروکش خواهد کرد و به نقطهای پایینتر از نقطهٔ اولیه خواهد رسید.
در این مورد همدردی که از آن صحبت میکنیم معمولاً خارج از سطح تحمل شخص نخواهد بود.
چه میزان از درد ماساژ مجاز است؟
همانطور که ذکر شد درد حین ماساژ نباید بیشتر آستانه تحمل مراجعهکننده باشد و نباید باعث شود مراجعهکننده در زمان تحمل درد مجبور شود نفس را در سینه خود حبس کند بهعبارتدیگر مراجعهکننده در حین انجام عملیات باید بهصورت مستمر و منظم تنفس عمیق داشته باشد.
مهمترین نکات در مورد درد ماساژدرمانی
نکته اول: مراجعه کننده را هشیار کنید
اولین و مهمترین قدم در اجرای ماساژدرمانی و رفع درد این است که مخاطب خود را هوشیار کرده و سطح آگاهی او را در مورد اتفاقاتی که خواهد افتاد افزایش دهید.
بدین صورت که به وی بگویید در حین جلسه ممکن است درد خفیفی را تجربه کند و شما دائماً در مورد میزان آن در از او بازخورد خواهید گرفت و پس از اتمام جلسه بعد از گذشت ۲۴ ساعت ممکن است سطح درد او کمی بیشتر شود و طی دو روز آینده این درد فروکش خواهد کرد و به سطحی کمتر از روز اول خواهد رسید و بدین ترتیب با تکرار جلسات ماساژ پس از مدتی درد بهطورکلی از بین خواهد رفت.
نکته دوم: فاصله زمانی کافی را رعایت کنید
همانطور که توضیح داده شد بسیار مهم است که فاصله زمانی مناسب بین جلسات ماساژ را رعایت کنید اگر جلسه دوم را بهسرعت پس از جلسه اول شروع کنید و به بدن زمان کافی برای بازسازی ندهید ممکن است باعث تشدید التهابها و در نتیجه او کردن درد باشید که نمودار درد را بهکلی تغییر خواهد داد و آن را تبدیل به یک نمودار صعودی خواهد کرد. پس باتوجهبه نوع درد، پروتکل مورداستفاده و شدت عارضه فاصله زمانی بین ۲ تا ۳ روز را بین جلسات ماساژ قرار دهید.
نکته سوم: تنفس پیوسته
یکی از مؤثرترین تکنیکها برای اجرای موفق ماساژ رفع درد و یا ماساژدرمانی توجه به تنفس پیوسته و منظم و عمیق مراجعهکننده است. مطمئن شوید که مراجعهکننده به هیچ عنوان نفسش را حبس نکرده و برای تحمل درد ناشی از پروتکل ماساژ به زحمت نیفتد.
نکته چهارم: مطالعه کنید
اگر در مورد مکانیزمهای رفع درد و اتفاقات فیزیولوژیکی که در یک جلسه ماساژ و بعد از آن در بدن شخص رخ میدهد بیشتر مطالعه کنید متوجه تأثیرات و علل ترشح سایتوکاینها خواهید شد.
این کمک میکند تا درک بهتری نسبت به رخدادها پیدا کنید و مستقیماً در نتیجهگیری شما تأثیر مثبتی خواهد گذاشت.
نکته پنجم : در جلسه اول کمی محافظ کار باشید
با توجه به اینکه پیش زمینه ذهنی افراد نسبت به ماساژ معمولاً آرامش و لذت است بهتر است در جلسه اول با اجرای یک ماساژ آرامش بخش اعتماد شخص را جلب کرده و در عین حال بدن شخص را به کمک لمس کاملاً وارسی کنید و برای جلسات بعدی برنامه ریزی دقیق تر و کامل تری داشته باشید.
به این صورت می توانید با اعتماد به نفس و همچنین با برنامه ریزی دقیق و به همراه مخاطبی که کاملاً به شما اعتماد کرده است ماساژ رفع درد و یا ماساژ درمانی را شروع کنید و بهتر و سریعتر به نتیجهای که هدف گذاری کردهاید برسید.
پیشنهاد می شود مقاله از سرما درمانی چه می دانید را پس از این مقاله مطالعه فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید