آموزش جستجوی علمی
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleآموزش جستجوی علمی (scientific-research)
می خواهید از تمام همکارانتان بهروزتر باشید؟ می خواهید اطلاعات روز در مورد حرفهٔ خودتان را همواره بدانید؟ می خواهید هر روز نسبت به روز قبل در حرفهٔ موردعلاقه خودتان پیشرفت کرده باشید؟ می خواهید پاسخ سؤالات علمی خود را در فضای مجازی پیدا کنید؟
اگر پاسخ شما به یکی از سوالات بالا مثبت است پس این فایل آموزشی دقیقاً برای شما ساخته شده است با دریافت این آموزش رایگان، مسیر زندگی شغلی خود و اندوختهٔ علمی خودتان را متحول خواهید کرد.
در این فایل آموزشی چه میآموزیم؟
1- چگونه پرسشهای علمی را درست مطرح کنیم؟
2- کجا به دنبال پاسخ این پرسشها بگردیم؟
3- به کدام منابع اعتماد کنیم؟
4- چگونه پاسخ پرسش خود را از این منابع استخراج کنیم؟
5-فصلهای مختلف یک پژوهش یا مقاله علمی را بشناسیم.
6-چگونه رتبهٔ جهانی دانشگاههای مختلف را بسنجیم؟
7- چگونه اطلاعات علمی خودمان را انتشار دهیم؟
8- در محافل علمی با چه ادبیاتی صحبت کنیم؟
همواره افراد در منابع اشتباه به دنبال پاسخ پرسشهای خود میگردند و این باعث میشود تا اغلب پاسخهای غلطی را به دست بیاورند و این بر روند پیشرفت کاری آنها تأثیرگذار خواهد بود.
این فایل آموزشی برای چه کسانی ساخته شده است؟
- مربیان ورزشی
- کار درمانان
- ماساژ تراپیست ها
- مانیپولیتور ها
- علاقهمندان به علوم تجربی
خطرات جستجوی غلط در محتواهای مجازی چیست؟
1- بربادرفتن وقت و انرژی شما (مهمترین سرمایه شما)
2- ورود به بحثها و جنجالهای بیحاصل
3- احساس سردرگمی و بلاتکلیفی
4- ورود به مسیرهای اشتباه در روند حرفهای
5-عدم پیشرفت در زندگی شغلی
و…
چگونه به پرسش های خود پاسخ دهید؟
در کنار محتوای این فایل آموزشی فهرست 10 موتور جستجوی قدرتمند برای انجام تحقیقات علمی را برای شما درج کردهایم (به نقل از sciencepeak):
۱- گوگل اسکالر (Google Scholar): گوگل اسکالر (که بهاشتباه گوگلاسکولار نیز تلفظ میشود) را میتوان سریعترین و آسانترین روش جستجوی مقالات علمی دانست. این سرویس، خدمتی از جانب غول جستجوگر جهان یعنی گوگل است که بهصورت تخصصی برای یافتن مقالات، کتابها و مجلات علمی و تخصصی توسعه داده شده است.
در گوگل اسکالر علاوه بر امکان دستهبندی اسناد علمی و پژوهشی بر اساس موضوعات، میتوان آنها را بر اساس مؤسسات و نهادهای منتشرکننده، نویسندگان، نشریه و تاریخ انتشار جستجو کرد. همچنین امکان جستجو در عنوان و یا در همهٔ اطلاعات مقاله در گوگل اسکالر وجود دارد
برخلاف موتور جستجوی جامع گوگل که برای مرتب کردن نتایج جستجو از الگوریتمهای پیچیدهای استفاده میکند، در موتور جستجوی آکادمیک(Google Scholar) تعداد ارجاعات به مقاله، رتبهی آن مقاله را در نتایج جستجو تعیین میکند و همچنین میتوان ترتیب نتایج را با کمک فیلترهای زمانی تغییر داد.
۲- سایت سیر (CiteSeer): سایت سیر یک کتابخانه دیجیتال و ژورنال دانشگاهی آنلاین است که مقالاتی درزمینهٔ علوم کامپیوتر به محققان ارائه میکند. این پایگاه که در سال ۱۹۹۸ تأسیس شده است اولین پایگاه آنلاینی بود که در دسترس محققان و پژوهشگران قرار گرفت
۳- گت سایتد (GetCITED): این پایگاه شامل ۳ میلیون مقاله با بیش از سه میلیون مؤلف را شامل میشود. این پایگاه نیز یکی از پایگاههای قدرتمند علمی است که دو ویژگی خاص آن را در مقایسه با سایر پایگاههای علمی برجستهتر نموده است: ۱- یک پایگاه جامع است. ۲- یک تالار گفتگو (discussion forum) در اختیار پژوهشگران قرار میدهد تا آنها بهصورت آنلاین و آفلاین به تبادل نظر و اطلاعات بپردازند.
۴- پژوهشهای دانشگاهی مایکروسافت (Microsoft Academic Research): این پایگاه اطلاعاتی که بهوسیله شرکت مایکروسافت Microsoft Research تأسیس شده است بیش از ۴۸ میلیون مقاله و آثار علمی دیگر را از بیش از ۲۰ میلیون مؤلف در خود گنجانیده است. در این پایگاه شما میتوانید از رشتههای دانشگاهی مختلفی به جستجوی مقاله بپردازید.
۵- بایولاین اینترنشنال (Bioline International): این پایگاه یکی دیگر از پایگاههای علمی است که در سال ۱۹۹۳ تأسیس شده است. جالب است بدانید این پایگاه مقالاتی از کشورهای جهان سوم (۱۵ کشور) را در خود نمایه میسازد. اغلب مقالات موجود در این پایگاه در رشتههای کشاورزی، زراعت، بهداشت، غذا و دارو و سلامتی است. در این پایگاه مقالات مربوط به ۷۰ مجله موجود میباشد.
۶- دایرکتوری مجلات اوپن اکسس (Directory of Open Access Journals): این پایگاه یکی دیگر از پایگاههای غنی و قوی علمی است که مقالات حدود ۸۰۰۰ ژورنال را در موضوعات و حیطههای مختلف در خود ارائه میدهد.
۷- پلوس وان (PLOS ONE):این پایگاه یک پایگاه بسیار قدرتمند است که مقالات مجلاتی که بعد از داوری سفتوسخت مورد پذیرش قرار گرفتهاند را نمایه میکند. شما میتوانید مقالات بسیاری را از انتشارات دانشگاهی در این پایگاه بیابید.
۸- بیو وان (BioOne): یک پایگاه علمی استثنایی برای یافتن مقالاتی در حیطهٔ علوم طبیعی، بیولوژی و علوم اکولوژی است. این پایگاه در سال ۲۰۰۸ تأسیس شده است که در آغاز یک NGO بوده که بعد از مدتها تبدیل به یک پایگاه اطلاعاتی شده است. این پایگاه مقالات بیش از ۲۵۰۰۰ مؤسسه در جهان را در خود نمایه میسازد.
۹- مقالات پیشرفته علوم و تکنولوژی (Science and Technology of Advanced Materials): این پایگاه در سال ۲۰۰۰ تأسیس شده است کو مقالات مختلف درزمینهٔ علوم و تکنولوژی را نمایه میسازد. اغلب مقالات این پایگاه بهصورت رایگان در اختیار محققان قرار داده میشود.
۱۰– ساینس دایرکت (ScienceDirect): پایگاهی است که در آن متن کامل مقالات علمی ژورنالها و همچنین بخشهایی از کتابهای علمی از بیش از ۲۵۰۰ مجله و ۲۰۰۰۰ کتاب ارائه میشود.
11-اسکوپوس: (Scopus) یکی از قدرتمندترین فرا موتورهای جستجوی علمی – محصول انتشارات الزویر
اسکوپوس بزرگترین پایگاه دادهی استنادی و چکیدهنویسی از مجلات علمی، کتابها و مجموعه مقالاتی است که آنها را بهصورت ویرایش شده و طبقهبندیشده در اختیار کاربران خود قرار میدهد. این وبگاه مجموعهی جامعی از نتایج پژوهشها و مقالات منتشرشده در سطح جهانی در زمینههای علم و فناوری، پزشکی، علوم اجتماعی، هنر و علوم انسانی را با کمک ابزارهای هوشمند خود مورد کاوش و تجزیهوتحلیل قرار میدهد و در قالبهاشی متفاوت (آمار و نمودارهای بصری) به تصویر میکشد.
مهمترین ضعف اسکوپوس نسبت به رقبا، این باشد که استفاده از خدمات این موتور منوط به تهیهی حق اشتراک و پرداخت هزینه توسط مراکز تحقیقاتی و آکادمیک هست و بنابراین نمیتوان بهسادگی و بهطور رایگان از خدمات این جستجوگر بسیار محبوب، استفاده کرد. اگرچه بسیاری از دانشگاههای ایران چند سالی است که به علت مشکلات و موانع مالی و ارزی امکان تهیهی حق اشتراک این سرویس را ندارند، امّا توصیهی ما به کسانی که میخواهند بهطورجدی و حرفهای اقدام به مقالهنویسی کنند، این است که از راههای میانبر، حساب کاربری را برای این سرویس تهیه کنند تا بتوانند از امکانات بسیار این موتور جستجوی قدرتمند آکادمیک، کمال بهره را ببرند.
نظرات خود را در مورد این محتوا حتماً برای ما ارسال کنید.
قسمت دوم این فایل آموزشی را فقط میتوانید از وبسایت حس هفتم دانلود کنید.
راستی می توانید آخرین مطالب ما را از طریق تلگرام و اینستاگرام و ویدئوهای آموزشی ما در یوتیوب نیز دنبال کنید.
همچنین فیلمها با کیفیتهای مختلف در آپارات و یوتیوب هم قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید