ماساژ بیماری ها را درمان می کند یا فقط باعث تسکین می شود ؟
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleماساژ درمانی، توهم یا واقعیت؟
همیشه میان جامعه پزشکان در مورد روش های مکمل درمان اختلاف نظرهایی وجود دارد اینکه آیا این روش ها به درمان کمک می کند یا خیر و اینکه آیا این روش ها میتوانند جایگزینی برای روش های درمانی مدرن باشند و یا نه؟
در این مقاله قصد نداریم در مورد سوالات بالا به بحث و مجادله بپردازیم در واقع ما معتقدیم که روش های غیر تهاجمی نظیر ماساژ می توانند مکمل روش های درمانی باشند و اگر با آگاهی انجام شوند مداخلهای با متدهای پزشکی نداشته باشند و توسط فرد با تجربه ای انجام شوند می توانند تاثیرات بسیار مفیدی را برای اقشار مختلف جامعه به همراه داشته باشند.
چه افرادی که از بیماری ها رنج میبرند و چه افرادی که نمی خواهند درگیر رنج بیماری شود و به فکر پیشگیری هستند. اما در این میان معمولاً در مورد ماساژ درمانی یک سوال مطرح است اینکه آیا ماساژ درمانی به کل توهمی بیش نیست و درمان، بهبود و یا تسکین بیماری ها به وسیله ماساژ غیر ممکن است یا اینکه این هنر ارزشمند می تواند برای بهبود بیماران نسخه های ارزشمندی ارائه کند؟در ادامه در این باره صحبت خواهیم کرد.
تا چه حد واقعیت دارد؟
به طور قطع درمان به کمک دستورزی بافت نرم یکی از مؤثر ترین روش های غیرتهاجمی برای از بین بردن و یا بهبود بسیاری از آسیب ها و امراض گوناگون است .
اما چیزی که باعث میشود برخی از افراد در مورد تأثیرات درمانی ماساژ دچار توهم شوند، این است که درمان به وسیله ماساژ را یک نتیجه مطلق و قطعی برای تمام آسیب ها و بیماریها در نظر بگیرند.
تقریباً هیچ روش درمانی در جهان وجود ندارد که برای تمامی بیماریها مؤثر باشد و اگر در مورد هر روشی کسی چنین ادعایی کند، بهتر است به صداقت او شک کنیم.
ازماساژدرمانی چه انتظاری داشته باشم؟
ماساژدرمانی در یک طیف اثر میکند. بهعبارتدیگر، تأثیر ماساژ بر بیماریهای مختلف معمولاً یکی از موارد زیر خواهد بود:
- در مورد برخی بیماریها، آسیبها، ناهنجاریها و سندرومها ماساژ منجر به درمان میشود. بهعنوانمثال مشکلات اسپاسم عضلانی و غیره
- در بعضی موارد منجر به بهبود وضعیت میشود اما درمان کامل نیاز به استفاده از برخی روشهای درمانی دیگر در کنار ماساژ دارد. مثل سندروم تونل کار پال که برای درمان کامل آن نیاز به دارودرمانی و اصلاح سبک زندگی نیز وجود دارد.
- در مواردی تا حدی منجر به کنترل پیشرفت بیماری میشود و درمان باید توسط رویکردهای درمانی دیگر انجام شود. مثل دیستروفی عضلانی
- در مواردی اثر چندانی در درمان و کنترل بیماری ندارد اما میتواند کیفیت زندگی فرد را بهبود بخشد. مثل بیماری ام اس یا پارکینسون
- گاهی هم فقط نقش مسکن درد را دارد و نمیتواند هیچ اثری در درمان بیماری داشته باشد. مثل تسکین درد ناشی از آسیب مهرههای ستون فقرات
اگر مایلید می توانید مقاله صدور مجدد مجوز ماساژ را مطالعه کنید.
چرا گاهی همه چیز خراب میشود؟
وقتی کاربر ماساژ، انتظارات غیرواقعی از روش خود داشته باشد و بخواهد در تمامی موارد به هدف درمان کامل برسد، قطعاً در اکثر موارد شکست خواهد خورد و این شکست نتایج ناخوشایندی را به دنبال دارد…
- یک مورد شکست در سابقه فعالیت خود ثبت کرده است
- اعتمادبهنفس خود را در زمینه ماساژدرمانی کاهش داده است.
- امید بیمار را برای بهبود کمتر کرده است
- احتمالاً در سایر روشهای درمانی موردنیاز بیمار دخالت کرده است
- در نتیجه این شکست اعتماد جامعه پزشکی به خانواده ماساژ کمتر میشود.
جمع بندی و سخن پایانی
در گروه حس هفتم قاطعانه و با جدیت به دنبال فرهنگسازی صحیح در مورد هنر ماساژ هستیم. قصد ما از فعالیتهای فرهنگی گروه حس هفتم این است که اعتماد جامعه پزشکی را به هنر ماساژ جلب نموده و کمک کنیم این مهارت ارزشمند جایگاه واقعی خود را در جامعه ایرانی به دست آورد. امیدواریم در این مسیر با همراهی شما به موفقیت برسیم.
پیشنهاد می شود مقاله 10 تا از محبوب ترین سبکهای ماساژ درمانی را مطالعه فرمایید.
درباره سعید بخشنده
کارشناس تربیت بدنی، مدرس، محقق، کارافرین و تولید کننده در حوزه سلامتی، مانیپولاسیون و ورزش
نوشته های بیشتر از سعید بخشنده
دیدگاهتان را بنویسید